Velikonoční nádivka s játrovou paštikou
Suroviny
- 150 g Paštika drůbeží
 - 50 g Máslo čerstvé
 - 170 ml Mléko plnotučné
 - 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 0.5 kávová lžička Sůl
 - 6 ks Rohlíky bílé
 - 3 ks Vejce slepičí
 - 1 špetka Muškátový oříšek
 - 2 polévková lžíce Strouhanka
 - 2 polévková lžíce Petržel - nať
 - 3 polévková lžíce Máslo čerstvé
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 605 kcal
 - Sacharidy 42 g
 - Tuky 40 g
 - Sodík 190 mg
 - Bílkoviny 21 g
 - Uhlovodany 3 g
 - Cholesterol 221.3 mg
 - Draslík 80.3 mg
 - Vláknina 6062.5 mg
 - Vitamín A 6062.5 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 3.7 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 296.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Rohlíky nakrájíme kostičky a v míse přelijeme mlékem, v němž jsme rozšlehali vejce. Paštiku vidličkou rozetřeme, petrželovou nať usekáme najemno.
 - 
                                2
K rohlíkům přidáme paštiku, petrželovou nať, sůl a koření. Směs dobře promícháme.
 - 
                                3
Nádivkou naplníme pekáč, který jsme vymazali a vysypali prosátou strouhankou. Povrch nádivky poklademe plátky másla. V troubě předehřáté na 180°C pečeme nádivku zhruba 40 minut.