Perník obalovaný v čokoládě a kokosové moučce
Suroviny
- 200 g Kokos - mletý (Kopra)
 - 90 g Máslo čerstvé
 - 250 g Máslo čerstvé
 - 170 g Med včelí
 - 300 g Meruňky
 - 30 g Mouka pšeničná hrubá
 - 270 g Mouka polohrubá
 - 170 g Cukr moučkový
 - 400 g Cukr moučkový
 - 13 g Perník
 - 100 g Rozinky tmavé
 - 60 ml Mléko polotučné
 - 80 ml Rum
 - 80 ml Olej slunečnicový
 - 1 kávová lžička Skořice mletá
 - 1 kávová lžička Koření perníkové
 - 3 ks Vejce slepičí
 - 4 polévková lžíce Voda pitná
 - 2 polévková lžíce Kakao
 - 4 polévková lžíce Kakao
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 791 kcal
 - Sacharidy 91 g
 - Tuky 44 g
 - Sodík 22 mg
 - Bílkoviny 8 g
 - Uhlovodany 79 g
 - Cholesterol 95.8 mg
 - Draslík 116.8 mg
 - Vláknina 10763.5 mg
 - Vitamín A 10763.5 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 2.6 mg
 - Vitamín E 3.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 32.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
V kastrůlku, máslo, med, mléko a cukr za stálého míchání na mírném ohni rozpustíme. Stáhneme ze sporáku a necháme vychladnout.
 - 
                                2
Mouku s kypřícím práškem prosejeme do misky, přidáme perníkové koření, skořici s kakaem, vejce. Dobře promícháme a smícháme s medovou směsi.
 - 
                                3
Na malé kousky nakrájené meruňky dáme do vhodné nádoby, přilijeme rum, vsypeme rozinky a dobře promícháme. Necháme nejméně 60 minut namáčet.
 - 
                                4
Polovinu připraveného těsta vlijeme do olejem vymazaného a hrubou moukou vysypaného plechu. Poklademe povidlovou náplní a přelijeme druhou polovinou těsta. Vložíme do předehřáté trouby a při 180 stupních pečeme 40-45 minut. Upečený perník necháme vychladnout na plechu. Potom nakrájíme na čtverce.
 - 
                                5
Moučkový cukr s kakaem prosejeme. Máslo rozpustíme v kastrůlku, přidáme prosátý cukr s kakaem, vsypeme vanilkový cukr, vlijeme horkou vodu. Na mírném ohni, za stálého míchání zahříváme do rozpuštění cukru a potom stáhneme ze sporáku.
 - 
                                6
Nakrájené perníkové čtverce obalujeme v čokoládě, pokládáme je na kovovou mřížku okapat a mírně zatuhnout. V čokoládě obalené perníky ještě obalíme v kokosové moučce.