Dip z červených paprik pro alergiky
Suroviny
- 1 krajíc Chléb bezlepkový
 - 2 kávová lžička Citronová šťáva
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 0.5 kávová lžička Kmín mletý
 - 3 ks Paprika červená
 - 1 ks Chilli paprička
 - 0.5 stroužek Česnek
 - 2 polévková lžíce Olej kukuřičný
 - 1.5 polévková lžíce Melasa
 - 5 polévková lžíce Olej olivový
 - 1 polévková lžíce Petržel - nať
 - 3 polévková lžíce Voda pitná
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 88 kcal
 - Sacharidy 5 g
 - Tuky 8 g
 - Sodík 132 mg
 - Bílkoviny 0 g
 - Uhlovodany 5 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 129.3 mg
 - Vláknina 1619 mg
 - Vitamín A 1619 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 48.9 mg
 - Vitamín E 0.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Troubu si předehřejeme na 180°C. Papriky omyjeme, rozkrájíme na čtvrtiny, odstraníme z nich semínka a bílé žebroví a na plechu na 2 lžících oleje v troubě 40 minut opékáme.
 - 
                                2
Opečené papriky pokrájíme na menší kousky a vložíme do mixéru. Přidáme olej, ve kterém se papriky pekly, chilli papričku a česnek nasekané nadrobno, chléb nakrájený na kousky, melasu, citronovou šťávu, sůl, kmín a olivový olej. Rozmixujeme dohladka. Pokud je pasta příliš tuhá, naředíme ji vodou. Zdobíme nadrobno nasekanou petrželkou.