Roládky s perníkovou náplní
Suroviny
- 50 g Cukr krupice
 - 100 g Máslo čerstvé
 - 500 g Mouka pšeničná hladká T 650
 - 100 ml Olej rostlinný
 - 200 ml Mléko polotučné
 - 2 kávová lžička Skořice mletá
 - 1 ks Vejce slepičí
 - 1 ks Droždí sušené
 - 1 hrst Ořechy vlašské
 - 1 špetka Sůl
 - 5 polévková lžíce Perník strouhaný
 - 4 polévková lžíce Cukr krupice
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 434 kcal
 - Sacharidy 50 g
 - Tuky 23 g
 - Sodík 32 mg
 - Bílkoviny 8 g
 - Uhlovodany 12 g
 - Cholesterol 38.5 mg
 - Draslík 34.9 mg
 - Vláknina 4328.6 mg
 - Vitamín A 4328.6 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0.1 mg
 - Vitamín E 1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 12.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Z hladké mouky, krupicového cukru, oleje, mléka, vejce, sušeného droždí a špetky soli vypracujeme těsto, které necháme na teplém místě kynout asi 1,5 hodiny.
 - 
                                2
Vykynuté těsto rozválíme na obdélníkový plát a po celé ploše potřeme rozpuštěným máslem. Plát potom posypeme nastrouhaným perníkem, nasekanými ořechy, cukrem a skořicí podle chuti.
 - 
                                3
Těsto zavineme do pevné rolády a nakrájíme na plátky široké 1-1,5 cm.
 - 
                                4
Roládky urovnáme na plech vyložený pečicím papírem vždy kousek od sebe a necháme ještě chvíli kynout.
 - 
                                5
Pečeme v troubě vyhřáté na 190°C 15-20 minut.