Česneková bageta
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1113 kcal
 - Sacharidy 147 g
 - Tuky 46 g
 - Sodík 1860 mg
 - Bílkoviny 31 g
 - Uhlovodany 146 g
 - Cholesterol 60 mg
 - Draslík 383.9 mg
 - Vláknina 12654 mg
 - Vitamín A 12654 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 6.6 mg
 - Vitamín E 0.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 64.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
V misce ušleháme změklé máslo se solí a citronovou šťávou do pěny. Vmícháme prolisovaný česnek.
 - 
                                2
Bagetu několikrát šikmo nakrojíme v odstupech asi 4cm, ale nedokrojíme. Do vzniklých zářezů vetřeme připravené česnekové máslo, potom zářezy stiskneme k sobě a bagetu zabalíme do alobalu.
 - 
                                3
Zapékáme ve středně vyhřáté troubě 15-20 minut.
 - 
                                4
Bagetu podáváme teplou v rozevřeném alobalu.