Perník pečený ve formě
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 2314 kcal
 - Sacharidy 402 g
 - Tuky 55 g
 - Sodík 86 mg
 - Bílkoviny 50 g
 - Uhlovodany 171 g
 - Cholesterol 270.3 mg
 - Draslík 111.3 mg
 - Vláknina 19950 mg
 - Vitamín A 19950 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0.3 mg
 - Vitamín E 0.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 7.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Do mísy prosejeme mouku a koření.
 - 
                                2
Rozehřátý tuk smícháme s tekutým medem, cukrem, vejcem, přidáme amonium rozmíchané v mléce a vypracujeme těsto.
 - 
                                3
Formu na suchary vyložíme pečicím papírem (nebo vymastíme tukem a vysypeme strouhankou), těsto do ní vložíme, potřeme mlékem a pečeme ve středně vyhřáté troubě.
 - 
                                4
Upečený perník necháme vychladnout, můžeme jej rozkrojit, potřít zavařeninou a polít polevou.