Nakládaný šťovík
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 55 kcal
 - Sacharidy 3 g
 - Tuky 4 g
 - Sodík 203 mg
 - Bílkoviny 3 g
 - Uhlovodany 3 g
 - Cholesterol 2.6 mg
 - Draslík 487.5 mg
 - Vláknina 2000 mg
 - Vitamín A 2000 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 60 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Šťovík přebereme, důkladně očistíme, omyjeme a nadrobno nasekáme. V kastrolu rozpálíme tuk, vložíme šťovík, ochutíme solí a doměkka udusíme. Poté namačkáme do sklenic a povrch zalijeme rozehřátým tukem.
 - 
                                2
Sklenice převážeme dvojitým celofánem a uchováme na temném a studeném místě.