Křehulky
Suroviny
- 300 g Mouka pšeničná hladká
 - 250 g Margarín
 - 1 ks Vejce slepičí
 - 2 ks Vaječný žloutek slepičí
 - 1 polévková lžíce Ocet
 - 4 polévková lžíce Mléko polotučné
 - 2 polévková lžíce Sůl
 - 2 polévková lžíce Kmín celý
 - 2 polévková lžíce Mák mletý
 - 2 polévková lžíce Sezamová semínka
 - 2 polévková lžíce Mouka polohrubá
 - 2 polévková lžíce Tuk
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 497 kcal
 - Sacharidy 41 g
 - Tuky 33 g
 - Sodík 953 mg
 - Bílkoviny 10 g
 - Uhlovodany 5 g
 - Cholesterol 171.5 mg
 - Draslík 155.5 mg
 - Vláknina 2566 mg
 - Vitamín A 2566 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0.4 mg
 - Vitamín E 2.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 4.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Hladkou mouku na vále promneme se změklým margarínem, přidáme v mléce rozkvedlané žloutky s octem a vypracujeme tužší těsto.
 - 
                                2
To necháme asi 3 hodiny odležet v chladničce a pak je na pomoučněném vále rozválíme na plát vysoký asi 0,3 cm.
 - 
                                3
Tvořítky vykrájíme různé tvary a opatrně je přendáme na tukem vymazaný plech. Všechny potřeme rozšlehaným a osoleným vejcem, každý tvar posypeme jiným sypáním a vše ve středně horké troubě upečeme.