Brynzové halušky se škvarky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 747 kcal
 - Sacharidy 65 g
 - Tuky 37 g
 - Sodík 512 mg
 - Bílkoviny 40 g
 - Uhlovodany 64 g
 - Cholesterol 80.7 mg
 - Draslík 115.3 mg
 - Vláknina 6475 mg
 - Vitamín A 6475 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Do mísy nasypeme mouku, přidáme vejce, trochu vody, osolíme a vymícháme měkké těsto.
 - 
                                2
Těsto protlačujeme přes síto s většími otvory rovnou do vroucí osolené vody, od síta těsto odkrajujeme nožem, aby halušky nebyly příliš dlouhé. Povaříme dvě minuty, scedíme a rozdělíme na talíře. Posypeme rozdrobenou brynzou.
 - 
                                3
V pánvi rozpustíme sádlo, přisypeme pokrájené škvarky, chvíli smažíme a nalijeme na halušky.