Zapékaná zeleninová směs

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Brambory
  • 1 ks Kapusta hlávková
  • 2 ks Kedlubna
  • 4 ks Mrkev kořen
  • 2 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 l Voda pitná
  • 4 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 5 polévková lžíce Smetana 12% (konzumní)
  • 3 polévková lžíce Sýr Eidam cihla 40%
  • 2 polévková lžíce Petržel - nať
  • 2 polévková lžíce Strouhanka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 481 kcal
  • Sacharidy 50 g
  • Tuky 26 g
  • Sodík 415 mg
  • Bílkoviny 17 g
  • Uhlovodany 38 g
  • Cholesterol 218.7 mg
  • Draslík 1464.2 mg
  • Vláknina 24160.9 mg
  • Vitamín A 24160.9 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 324 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 38.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omytou kapustu rozčtvrtíme, očistíme brambory, mrkev a kedlubny a vše uvaříme v osolené vodě do poloměkka. Zeleninu scedíme a necháme vychladnout.

  • 2

    Brambory rozšťoucháme, zpracujeme se smetanou a měkkým máslem, přidáme žloutky a nasekanou zeleninu. Osolíme, opepříme a přidáme petrželku.

  • 3

    Směs rozložíme do máslem vymazané zapékací mísy a povrch posypeme nastrouhaným sýrem smíchaným se 2 lžícemi strouhanky. V horké troubě zapečeme dozlatova.

Komentáře k receptu