Sýrový toast s jablky a calvadosem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 524 kcal
 - Sacharidy 71 g
 - Tuky 20 g
 - Sodík 565 mg
 - Bílkoviny 17 g
 - Uhlovodany 71 g
 - Cholesterol 56 mg
 - Draslík 469.5 mg
 - Vláknina 20700 mg
 - Vitamín A 20700 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 31.5 mg
 - Vitamín E 0.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 8.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na kroužky. Rozinky namočíme do calvadosu.
 - 
                                2
Řezy z jablek s cukrem, skořicí a badyánem dusíme v jablečném moštu při nízké teplotě asi 3 minuty. Pak je vyjmeme děrovanou lžící a tekutinu zahustíme škrobem. Přidáme rozinky máčené v calvadosu a již nevaříme.
 - 
                                3
Troubu předehřejeme na 200 °C, plátky toastového chleba lehce opečeme, potřeme máslem a obložíme sýrem nakrájeným na plátky.
 - 
                                4
Sýrové toasty dáme do trouby a pečeme asi 8-12 minut, dokud se sýr mírně nerozpustí. Přendáme na čtyři talíře a vedle položíme plátky jablek, které zalijeme omáčkou z moštu. Podáváme horké.