Smaženky s česnekovou omáčkou
Suroviny
- 450 g Brambory
 - 125 g Jogurt bílý
 - 130 g Sýr Parmezán
 - 10 g Bylinky čerstvé - svazek
 - 125 g Majonéza
 - 150 ml Mléko polotučné
 - 500 ml Voda pitná
 - 300 ml Olej rostlinný
 - 1 ks Vejce slepičí
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 špetka Chilli koření mleté
 - 2 stroužek Česnek
 - 4 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1141 kcal
 - Sacharidy 21 g
 - Tuky 111 g
 - Sodík 784 mg
 - Bílkoviny 19 g
 - Uhlovodany 18 g
 - Cholesterol 91.2 mg
 - Draslík 578.7 mg
 - Vláknina 5945.8 mg
 - Vitamín A 5945.8 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 13.8 mg
 - Vitamín E 10.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 4.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Nejprve si připravíme česnekovou omáčku. Bílý jogurt, majonézu, prolisovaný česnek a nasekané čerstvé bylinky dobře promícháme, osolíme, opepříme, přidáme chilli koření a dáme do chladu.
 - 
                                2
Ve slané vodě vaříme 10-15 minut brambory nakrájené na půlky. Když jsou brambory měkké, vodu slijeme a brambory necháme okapat.
 - 
                                3
Ještě teplé je obalíme v nastrouhaném parmezánu. Z vejce, mouky a mléka si vyšleháme hladké těstíčko a v něm obalíme brambory se sýrem.
 - 
                                4
V pánvi, nebo ve fritéze si rozpálíme olej a v něm pečeme brambory ze všech stran 3-4 minuty. Po vyjmutí necháme okapat přebytečný olej a podáváme s vychlazenou česnekovou omáčkou, ozdobené nasekanými bylinkami.