Vařený chřest s máslem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 167 kcal
 - Sacharidy 11 g
 - Tuky 13 g
 - Sodík 850 mg
 - Bílkoviny 4 g
 - Uhlovodany 11 g
 - Cholesterol 18 mg
 - Draslík 313.2 mg
 - Vláknina 6780 mg
 - Vitamín A 6780 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 8.4 mg
 - Vitamín E 1.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 20.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Čerstvý chřest oloupeme, odřízneme dřevnaté spodní části a stonky svážeme do svazečků. Chřest uvaříme v mírně osolené vodě téměř doměkka.
 - 
                                2
Při podávání horký chřest urovnáme na talíř, posypeme prosátou strouhankou osmaženou na polovině másla a přelijeme zbylým rozpuštěným máslem.
 - 
                                3
V průběhu podávání uchováváme chřest v nálevu, ve kterém se vařil.