Pasta e ceci
Suroviny
- 70 g Cibule
- 40 g Mrkev kořen
- 20 g Sýr Parmezán
- 125 g Těstoviny konzumní
- 12 g Celer řapíkatý
- 250 g Cizrna
- 6 g Rozmarýn čerstvý
- 24 g Protlak rajčatový
- 36 ml Olej olivový
- 1500 ml Vývar zeleninový
- 10 ml Olej olivový extra panenský
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 špetka Chilli koření mleté
- 2 stroužek Česnek
- 2 l Voda pitná
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 711 kcal
- Sacharidy 95 g
- Tuky 27 g
- Sodík 2065 mg
- Bílkoviny 26 g
- Uhlovodany 69 g
- Cholesterol 10.2 mg
- Draslík 1108.4 mg
- Vláknina 30321 mg
- Vitamín A 30321 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 27.5 mg
- Vitamín E 3.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Cizrnu necháme máčet přes noc ve studené vodě. Před přípravou vodu slijeme a cizrnu propláchneme pod studenou vodou. Dáme stranou. 
- 
                                2Na rozpáleném oleji osmažíme pokrájenou zeleninu, česnek, rozmarýn a necháme smažit 8 minut. 
- 
                                3Vše osolíme, opepříme a přidáme chilli, rajčatový protlak, vývar a propláchnutou cizrnu. Necháme vařit cca 1 hodinu, do změknutí cizrny. Během varu přiléváme vodu, aby se zcela nevyvařila. Po uvaření cizrny doměkka přisypeme těstoviny a vaříme dle návodu. 
- 
                                4Před podáváním zakápneme olivovým olejem a posypeme strouhaným parmezánem. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        