Čorba z čerstvého hrášku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 350 g Hrášek
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.25 kávová lžička Pepř bílý
  • 1 ks Cibule
  • 4 polévková lžíce Smetana 12% (konzumní)
  • 4 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 0.05 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 98 kcal
  • Sacharidy 17 g
  • Tuky 1 g
  • Sodík 199 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 15 g
  • Cholesterol 2.6 mg
  • Draslík 258.2 mg
  • Vláknina 10017.8 mg
  • Vitamín A 10017.8 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 38.7 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V hrnci na oleji osmahneme drobně pokrájenou cibulku, přidáme čerstvý zelený hrášek, přilijeme trošku vody a pod pokličkou podusíme. Měkký hrášek poprášíme moukou, zamícháme, osolíme, opepříme, zalijeme 1 l vody a vaříme ještě 30 minut.

  • 2

    Při servírování dáme na talíř 1 lžíci sladké smetany a čorbu opatrně naléváme.

  • 3

    Ozdobíme drobně nasekanou kadeřavou petrželkou.

  • 4

Komentáře k receptu