Srdíčka ve skořici

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 15

Suroviny

  • 43.4 ml Olej olivový
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Skořice mletá
  • 1 špetka Sůl
  • 1 šálek Voda pitná
  • 1.25 šálek Mouka polohrubá
  • 2 polévková lžíce Cukr krupice
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 74 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 3 g
  • Sodík 22 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 16.4 mg
  • Draslík 25.6 mg
  • Vláknina 3448.7 mg
  • Vitamín A 3448.7 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.1 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Šálek vody s olejem přivedeme k varu. Mouku, sůl a cukr smícháme. Směs vsypeme do vody s olejem, až se vytvoří pasta a tu necháme dvě minuty vychladnout. Přidáme vejce.

  • 2

    Smícháme cukr a skořici a plech vymažeme olejem.

  • 3

    Směs dáme do sáčku s otvorem a vymačkáme na pekáč malá srdíčka. Ta opečeme na oleji z obou stran, každý asi dvě minuty. Potom je obalíme ve skořici s cukrem.

Komentáře k receptu