Chřestová omáčka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 539 kcal
 - Sacharidy 15 g
 - Tuky 48 g
 - Sodík 502 mg
 - Bílkoviny 8 g
 - Uhlovodany 14 g
 - Cholesterol 337.7 mg
 - Draslík 369.1 mg
 - Vláknina 8355 mg
 - Vitamín A 8355 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 26.6 mg
 - Vitamín E 2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 59 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Chřest oloupeme a nakrájíme na malé kousky. Do vína přidáme trochu soli a cukru, chřest v něm uvaříme do měkka. 3 lžíce vývaru odebereme, zbývající až na malé množství slijeme a ve zbytku tekutiny chřest jemně rozmixujeme. Citron omyjeme horkou vodou a osušíme. Ostrouháme trochu kůry a vymačkáme šťávu. Ze žloutků a 3 lžic vývaru ušleháme ve vodní lázni krém. Přidáme sójovou omáčku a zázvor. Tenkým pramínkem přiléváme za stálého míchání rozpuštěné máslo. Nakonec přidáme rozmixovaný chřest a podle potřeby omáčku zředíme trochou vývaru. Ochutíme solí, cukrem, pepřem, citronovou šťávou a kůrou.