Pečená jablka s lehkou pěnou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 623 kcal
 - Sacharidy 59 g
 - Tuky 36 g
 - Sodík 541 mg
 - Bílkoviny 11 g
 - Uhlovodany 37 g
 - Cholesterol 430.3 mg
 - Draslík 408.9 mg
 - Vláknina 10700 mg
 - Vitamín A 10700 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 12.1 mg
 - Vitamín E 4.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 29.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Z jablka vykrojíme jaderník tak, aby zůstalo pevné dno. Otvor trochu zvětšíme a naplníme nasekanými mandlemi a rozinkami.
 - 
                                2
Troubu předehřejeme na 200 °C. Jablka potřeme rozpuštěným máslem. Vložíme do ohnivzdorné misky a pečeme 25-35 minut. Potřeme zbývajícím máslem a posypeme krystalovým cukrem.
 - 
                                3
Z jednoho vejce oddělíme žloutek, z bílku ušleháme pevný sníh. Čtyři žloutky a celé vejce smícháme se škrobovou moučkou, solí, citronovou šťávou, cukrem a vínem a v horké vodní lázni ušleháme do pěny. Vmícháme sníh z bílků. Pečená jablka položíme na dezertní talířky, přelijeme vinnou pěnou.