Fenykl v remuládě

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 15 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 1 kávová lžička Kapary
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Fenykl sladký - hlíza
  • 2 ks Šalotka
  • 2 ks Okurky nakládané
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 polévková lžíce Petržel - nať
  • 2 polévková lžíce Estragon
  • 2 polévková lžíce Hořčice Dijonská
  • 3 polévková lžíce Majonéza
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 140 kcal
  • Sacharidy 15 g
  • Tuky 8 g
  • Sodík 1490 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 15 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 458 mg
  • Vláknina 4870.5 mg
  • Vitamín A 4870.5 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 12.1 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z omytého fenyklu odstraníme tuhá vnější lůžka a jádro, potom jej příčně nakrájíme na tenké plátky.

  • 2

    Nakrájený fenykl vložíme do mísy, promícháme s oloupanou, nasekanou šalotkou, petrželkou, estragonem, hořčicí, kapary, nadrobno nakrájenými okurkami, majonézou a citronovou šťávou. Salát podle chuti osolíme a opepříme.

  • 3

    Podáváme k uzeným rybám, krabímu masu a studeným pečeným masům.

Komentáře k receptu