Pečený chléb s goudou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 750 g Chléb výběrový
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 250 g Sýr Gouda 45%
  • 120 g Šalotka
  • 60 g Paprika červená
  • 30 ml Mléko polotučné
  • 12 ml Worcester (worcesterská omáčka)
  • 10 ml Tabasco
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 575 kcal
  • Sacharidy 71 g
  • Tuky 22 g
  • Sodík 401 mg
  • Bílkoviny 23 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 139.8 mg
  • Draslík 183 mg
  • Vláknina 466.5 mg
  • Vitamín A 466.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 14.7 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 12.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Bochník chleba, o průměru cca 24 cm, seřízneme ve 2/3. Vrchní kůrku si uschováme, střídku vydlabeme a dáme do misky.

  • 2

    Šalotku i papriku oloupeme a pokrájíme na menší kousky. Obojí pak orestujeme na rozpáleném másle.

  • 3

    Sýr zbavíme kůrky a nastrouháme jej. Přimícháme k chlebové střídce, přilijeme rozšlehaná vejce s mlékem. Přidáme restovanou zeleninu a dochutíme pepřem, tabascem a worcestrem.

  • 4

    Vše dobře promícháme a vlijeme do vydlabaného bochníku.

  • 5

    Pečeme při 225 °C cca 20 minut.

Komentáře k receptu