Batátový nákyp

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Sýr Čedar
  • 1 kávová lžička Kurkuma
  • 2 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 1 ks Cuketa
  • 1 ks Pórek
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 0.25 l Vývar zeleninový
  • 1 kg Brambory sladké (Batáty)
  • 1 polévková lžíce Olej olivový
  • 2 polévková lžíce Pažitka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 454 kcal
  • Sacharidy 52 g
  • Tuky 20 g
  • Sodík 729 mg
  • Bílkoviny 18 g
  • Uhlovodany 52 g
  • Cholesterol 53.6 mg
  • Draslík 999.2 mg
  • Vláknina 12706.8 mg
  • Vitamín A 12706.8 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 43.9 mg
  • Vitamín E 2.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Batáty omyjeme, oloupeme, nakrájíme na kostičky. Cuketu omyjeme, podélně rozpůlíme a nakrájíme na tenké plátky. Pórek očistíme, omyjeme, nakrájíme na kolečka. Čedar nakrájíme na plátky.

  • 2

    Troubu předehřejeme na 200 stupňů Celsia. Batáty smícháme s cuketou a pórkem, přidáme sýr, okořeníme sladkou paprikou, kurkumou, solí, pepřem, vložíme do vymazané zapékací mísy. Takto připravenou směs přelijeme zeleninovým vývarem a dáme péct.

  • 3

    Po upečení vyjmeme, ozdobíme nasekanou pažitkou a ihned podáváme.

Komentáře k receptu