Zapečený květák se sýrem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 586 kcal
 - Sacharidy 23 g
 - Tuky 41 g
 - Sodík 1310 mg
 - Bílkoviny 36 g
 - Uhlovodany 21 g
 - Cholesterol 105 mg
 - Draslík 1265.5 mg
 - Vláknina 16825 mg
 - Vitamín A 16825 mg
 - Vitamín B6 0.7 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 209.4 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 17.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Květák dobře omyjeme a necháme na 5 minut namočený ve vodě s octem. Slijeme, květák rozdělíme na co nejmenší růžičky a dáme do slané vody vařit na 30 minut. Mezitím si připravíme čtyři zpékací sáčky a do každého nasypeme trochu nastrouhaného sýra. Uvařený květák slijeme a necháme okapat, vložíme do mísy, kde promícháme se solí, petrželkou a rozpuštěným máslem. Rozdělíme do jednotlivých zapékacích sáčků a posypeme druhou vrstvou strouhaného sýra. Sáčky zavážeme a na plechu zapékáme 10 minut ve středně vyhřáté troubě.