Zeleninový bujon s koriandrem
Suroviny
- 250 g Celer bulvový
 - 100 g Mrkev kořen
 - 250 g Pórek
 - 200 g Tuřín
 - 200 g Petržel kořen
 - 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 1 kávová lžička Libeček
 - 9 kávová lžička Pepř 4 barev
 - 1 ks Cibule
 - 2 ks Bobkový list
 - 4 ks Jalovec
 - 2 špetka Sůl
 - 1 l Voda pitná
 - 0.5 l Víno růžové
 - 3 polévková lžíce Máslo čerstvé
 - 1 polévková lžíce Petržel - nať
 - 2 polévková lžíce Koriandr čerstvý
 - 2 polévková lžíce Sůl mořská
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 414 kcal
 - Sacharidy 46 g
 - Tuky 72 g
 - Sodík 2419 mg
 - Bílkoviny 7 g
 - Uhlovodany 44 g
 - Cholesterol 18 mg
 - Draslík 703.7 mg
 - Vláknina 28598.6 mg
 - Vitamín A 28598.6 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 90.8 mg
 - Vitamín E 1.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 23.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Dva omyté svazky koriandru (2 lžíce) svážeme a vložíme do vařícího zeleninového bujonu. Při mírné teplotě vaříme 15 minut.
 - 
                                2
Pak bujon znovu scedíme a pro pikantnost dochutíme čerstvě pomletým pepřem, solí a podáváme.
 - 
                                3
Zeleninový bujon [30258]:
 - 
                                4
Všechnu zeleninu - tuřín (bílou řepu), mrkev, cibuli, celer, petržel kořen, a pórek očistíme, omyjeme a pokrájíme na kousky. 2 stonky petrželky natě (1 lžíce) a lístky libečku (1 lžička) svážeme.
 - 
                                5
V hrnci si rozpustíme máslo a vše osmažíme dorůžova.
 - 
                                6
Přilijeme 0,5 litru růžového vína a 1 litr vody. Přidáme 1 lžičku barevného pepře, 2 lžíce mořské soli, 4 ks jalovce, 2 bobkové listy,
 - 
                                7
svázanou nať a při mírné teplotě vaříme 90 minut.
 - 
                                8
Pak vývar scedíme přes husté síto, Z vychlazeného vývaru sejmeme tuk a získáme čistý bujon.
 - 
                                9
Případně dochutíme solí a pepřem.