Krémová polévka z lišek

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 110 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Lišky sušené
  • 100 g Brambory
  • 50 g Cuketa
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 0.5 kávová lžička Paprika mletá pálivá
  • 0.5 kávová lžička Pepř bílý
  • 0.5 kávová lžička Kmín mletý
  • 2 ks Cibule
  • 3 dl Voda pitná
  • 2 cl Sherry brandy
  • 1 polévková lžíce Řeřicha
  • 3 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 127 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 6 g
  • Sodík 397 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 230.1 mg
  • Vláknina 3587 mg
  • Vitamín A 3587 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9.3 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Sušené lišky na 1/2 hodiny namočíme do 2-3 dl studené vody. Potom je scedíme a pokrájíme. Oloupanou cibuli, cuketu a brambory omyjeme a pokrájíme na kostičky. Z omyté řeřichy otrháme lístky a odložíme je na ozdobu.

  • 2

    V hrnci na olivovém olej zpěníme cibuli, přimícháme lišky, sůl, sladkou a pálivou papriku a krátce osmažíme. Přilijeme 2 cl Sherry brandy a 1 litr houbového bujonu, vsypeme brambory, cukety a pomalu vaříme 10-15 minut. Když jsou houby a brambory měkké, polévku odstavíme z plotny a rozmixujeme ji na pyré.

  • 3

    Dochutíme solí, pepřem, posypeme řeřichou a podáváme.

Komentáře k receptu