Křupavý čočkový salát s pomerančem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 5 g Sůl
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 4 g Kmín drcený
  • 10 g Pomerančová kůra
  • 300 g Výhonky Alfalfa - vojtěškové klíčky
  • 10 g Máta
  • 300 g Čočka velkozrnná předvařená
  • 40 ml Olej olivový
  • 20 ml Balsamico ocet
  • 100 ml Pomerančová šťáva
  • 1 ks Cibule červená
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 285 kcal
  • Sacharidy 34 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 493 mg
  • Bílkoviny 14 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 161.8 mg
  • Vláknina 5387.9 mg
  • Vitamín A 5387.9 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 22.9 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V hluboké pánvi uvedeme do varu osolenou vodu a přidáme čočku a necháme vařit na mírném ohni 30 minut, dokud čočka nezměkne. Propláchneme studenou vodou, necháme okapat a oschnout. Vložíme do mísy a přidáme na kostičky nakrájenou červenou cibuli, křupavé fazolové výhonky alfa alfa, sůl, pepř, kmín a posekanou mátu. Důkladně promícháme a zalijeme zálivkou, kterou připravíme z olivového oleje, octa a pomerančové šťávy. Zakryjeme a dáme do lednice uležet a vychladit nejméně na 2 hodiny. Před podáváním jemně vmícháme nastrouhanou pomerančovou kůru.

Komentáře k receptu