Dušené brambory se smetanou a houbami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 225 kcal
 - Sacharidy 19 g
 - Tuky 15 g
 - Sodík 1436 mg
 - Bílkoviny 7 g
 - Uhlovodany 17 g
 - Cholesterol 27.5 mg
 - Draslík 747.3 mg
 - Vláknina 9686.3 mg
 - Vitamín A 9686.3 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 16 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 51.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Oloupané brambory nakrájíme na kostky nebo plátky a uvaříme doměkka v osolené vodě, slijeme.
 - 
                                2
Nadrobno nakrájenou cibuli osmažíme na 2 lžících másla dozlatova, přidáme pokrájené čerstvé houby a za občasného míchání podusíme. Přilijeme smetanu, osolíme 8g soli, opepříme a krátce povaříme.
 - 
                                3
Brambory rozložíme do vymazaného pekáčku, zalijeme smetanovou omáčkou a poklademe plátky másla. Zapékáme ve středně vyhřáté troubě 20 minut. Podáváme posypané nasekanou pažitkou.