Chřestová polévka s mandlemi

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 500 g Chřest bílý
  • 100 g Brambory
  • 100 g Máslo čerstvé
  • 100 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 1 ks Cibule
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř bílý
  • 1 l Mléko polotučné
  • 1 polévková lžíce Estragon
  • 1 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Mandle
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 328 kcal
  • Sacharidy 17 g
  • Tuky 26 g
  • Sodík 44 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 55 mg
  • Draslík 327.7 mg
  • Vláknina 6026.9 mg
  • Vitamín A 6026.9 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 8.5 mg
  • Vitamín E 1.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 22.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Chřest, brambory a cibuli oloupeme a nakrájíme na kousky. V hlubším hrnci rozpustíme máslo a olej a orestujeme cibuli společně s kousky brambor a chřestu. Poté vše zalijeme smetanou a mlékem a vaříme do změknutí brambor. Před koncem varu přidáme do polévky sekaný estragon, sůl a pepř. Když je zelenina měkká, mírně vychladlou ji rozmixujeme mixérem do konzistence kaše. Před podáváním ji vyšleháme ještě jednou, aby vznikla pěna, jako u capuccina. Hotový, teplý krém posypeme na talířích plátky mandlí a horké podáváme.

Komentáře k receptu