Okurkový salát s ředkvičkou a hráškem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 18 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Hrášek
  • 2 kávová lžička Omáčka sójová
  • 2 kávová lžička Cukr krupice
  • 1 kávová lžička Olej sezamový
  • 10 ks Ředkvička
  • 2 ks Okurka salátová
  • 1 špetka Sůl
  • 1 polévková lžíce Sezam - semena
  • 1 polévková lžíce Ocet rýžový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 117 kcal
  • Sacharidy 21 g
  • Tuky 3 g
  • Sodík 108 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 21 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 617.6 mg
  • Vláknina 8974 mg
  • Vitamín A 8974 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 31.3 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Hrášek povaříme v mírně osolené vodě 2-3 minuty. Scedíme a propláchneme studenou vodou.

  • 2

    V misce smícháme ocet s cukrem, sójovou omáčkou, sezamovým olejem a solí.

  • 3

    Ve větší míse promícháme hrášek, oloupané, na tenké plátky nakrájené okurky, omyté, na plátky nakrájené ředkvičky a připravenou zálivku.

  • 4

    Hotový salát posypeme opraženým sezamem.

Komentáře k receptu