Smažené hranolky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 750 g Brambory
  • 5 g Sůl
  • 6 ml Olej slunečnicový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 122 kcal
  • Sacharidy 23 g
  • Tuky 2 g
  • Sodík 503 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 23 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 774.5 mg
  • Vláknina 9375 mg
  • Vitamín A 9375 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 21.4 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brambory nakrájíme na hranolky 5 x 1 cm, dáme je do misky s vodou a necháme 5-10 minut namočené, aby se škrob vymáčel.

  • 2

    Na pánvi s vložkou rozehřejeme olej na 160 °C. Hranolky ocedíme, důkladně osušíme a potom ponoříme do oleje (pokud je to nutné, tak po částech) a smažíme 5-6 minut doměkka.

  • 3

    Vyndáme košík z pánve. Zvýšíme teplotu oleje na 190 °C. Opatrně vrátíme košík do lázně a smažíme dále doměkka a dokřupava. Vyndáme košík, necháme brambory dobře okapat a pak je osušíme na papírovém ubrousku. Osolíme a podáváme horké.

Komentáře k receptu