Brambory pečené se salsou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 191 kcal
 - Sacharidy 22 g
 - Tuky 9 g
 - Sodík 113 mg
 - Bílkoviny 8 g
 - Uhlovodany 20 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 762.6 mg
 - Vláknina 16188.5 mg
 - Vitamín A 16188.5 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 24.7 mg
 - Vitamín E 1.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 4.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Očistíme brambory a propícháme je vidličkou, do slupky vetřeme sůl, položíme na plech. V předehřáté troubě (na 190 stupňů) je pečeme 60 minut. Poté brambory podélně rozkrojíme, vnitřky vydlabeme, aby zůstala tenká vrstva dužiny, vydlabanou směs dáme do misky.
 - 
                                2
Překrojíme avokádo, odstraníme pecku, vydlabeme dužinu a přidáme ji do misky s bramborovou směsí. Vlijeme citronovou šťávu a směs rozmačkáme. Přimícháme rozetřený česnek, nasekané rajče a rozsekanou cibuli. Naplníme touto směsí vydlabané poloviny brambor.
 - 
                                3
Na směs s avokádem urovnáme salátové listy, přikryjeme druhou polovinou brambory.