Sýrové makarony
Suroviny
- 125 g Sýr Eidam cihla 40%
 - 60 g Sýr Niva (Rokfór)
 - 225 g Špagety, Makarony
 - 125 g Sýr Čedar
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 4 ks Rajčata
 - 1 ks Vejce slepičí
 - 3 l Voda pitná
 - 6 dl Omáčka bešamelová
 - 2 polévková lžíce Sezam - semena
 - 2 polévková lžíce Pažitka
 - 1 polévková lžíce Hořčice
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1186 kcal
 - Sacharidy 135 g
 - Tuky 48 g
 - Sodík 680 mg
 - Bílkoviny 44 g
 - Uhlovodany 48 g
 - Cholesterol 127.3 mg
 - Draslík 450.2 mg
 - Vláknina 7250.5 mg
 - Vitamín A 7250.5 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 13.6 mg
 - Vitamín E 0.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Bešamelovou omáčku přelijeme do misky, zakryjeme víčkem a dáme stranou.
 - 
                                2
Osolenou vodu v hrnci přivedeme k varu a vaříme v ní 10 minut makarony, poté je necháme okapat a dáme do ohnivzdorné misky.
 - 
                                3
Smícháme nastrouhaný čedar, ušlehané vejce, pažitku, hořčici, bešamelovou omáčku, sůl, pepř a rozetřeme směs na makarony. Navrch přidáme vrstvu pokrájených rajčat, posypeme plísňovým sýrem, cihlou a slunečnicovými semínky.
 - 
                                4
Pečeme v předehřáté troubě 30 minut při 190 stupních.
 - 
                                5
Ozdobíme pažitkou a podáváme.