Rýžový nákyp s kandovaným ovocem
Suroviny
- 225 g Rýže dlouhozrnná
 - 25 g Máslo čerstvé
 - 75 g Cukr krupice
 - 50 g Hrozinky
 - 50 g Brusinky
 - 100 g Kandované ovoce
 - 350 ml Mléko polotučné
 - 0.5 kávová lžička Skořice mletá
 - 0.5 kávová lžička Muškátový oříšek
 - 4 ks Vejce slepičí
 - 1 ks Cukr vanilka
 - 1 špetka Sůl
 - 1 polévková lžíce Pomerančová kůra
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 432 kcal
 - Sacharidy 67 g
 - Tuky 62 g
 - Sodík 109 mg
 - Bílkoviny 10 g
 - Uhlovodany 30 g
 - Cholesterol 174.4 mg
 - Draslík 64.5 mg
 - Vláknina 903.8 mg
 - Vitamín A 903.8 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 1.6 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 5.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Ve vroucí osolené vodě uvaříme rýži podle návodu na obalu. Pak ji scedíme a necháme vychladnout.
 - 
                                2
Troubu předehřejeme na 160 stupňů Celsia. Ve velké míse rozmícháme mléko, máslo, vejce, cukr, vanilkový cukr, pomerančovou kůru, mletou skořici, muškátový oříšek, hrozinky, brusinky a kandované ovoce. Nakonec přimícháme uvařenou rýži.
 - 
                                3
Zapékací mísu naplníme rýžovou směsí a vložíme do předehřáté trouby. Pečeme 60 minut. Po upečení necháme chvilku zchladnout a ihned podáváme.