Zeleninová polévka se šťovíkem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 387 kcal
 - Sacharidy 36 g
 - Tuky 23 g
 - Sodík 1235 mg
 - Bílkoviny 12 g
 - Uhlovodany 33 g
 - Cholesterol 24.5 mg
 - Draslík 1120.9 mg
 - Vláknina 11464.8 mg
 - Vitamín A 11464.8 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 104.4 mg
 - Vitamín E 2.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 25.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
V kastrolu rozpustíme máslo, přidáme na kolečka pokrájenou cibuli a orestujeme. Po 5 minutách přidáme na kolečka nakrájený pórek, mrkev a na jemno nasekanou pažitku, restujeme ještě dalších 5 minut. Vše osolíme, opepříme, odložíme stranou.
 - 
                                2
Šťovík omyjeme, očistíme a vložíme do kastrolu, zalijeme vroucí vodou, přivedeme k varu, 5 minut povaříme. Necháme trochu zchladnout, poté za pomoci ručního mixéru rozmixujeme na pyré.
 - 
                                3
Zalijeme zeleninovým vývarem, přidáme orestovanou zeleninu a vaříme ještě 20 minut.
 - 
                                4
Po uvaření servírujeme do polévkových talířů a zdobíme lžící bílého jogurtu.