Dušené bambusové výhonky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 200 g Bambusové výhonky
  • 200 ml Vývar zeleninový
  • 1 kávová lžička Solamyl
  • 0.5 kávová lžička Weisu
  • 1 ks Šalotka
  • 1 špetka Cukr krupice
  • 1 špetka Zázvor mletý
  • 2 polévková lžíce Víno bílé
  • 1 polévková lžíce Omáčka sojová světlá
  • 2 polévková lžíce Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Olej sezamový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 189 kcal
  • Sacharidy 29 g
  • Tuky 6 g
  • Sodík 635 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 29 g
  • Cholesterol 1.8 mg
  • Draslík 958.9 mg
  • Vláknina 6262.5 mg
  • Vitamín A 6262.5 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 16.8 mg
  • Vitamín E 1.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěnou, jemně nakrájenou cibulku zpěníme v pánvi na oleji. Přidáme na plátky nakrájené bambusové výhonky, promícháme a zalijeme vývarem. Přilijeme víno, sójovou omáčku, ochutíme cukrem, wei-su a špetkou zázvoru. Zahustíme škrobem rozmíchaným v troše vody a zvolna krátce podusíme.

  • 2

    Před podáváním pokrm zakápneme olejem.

Komentáře k receptu