Provensálské cukety s rajčaty

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 40 g Sýr Parmezán
  • 7 g Sůl
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 50 g Bazalka
  • 10 g Rozmarýn čerstvý
  • 200 g Rajčata Cherry
  • 40 ml Balsamico ocet
  • 4 ks Cuketa
  • 1 dl Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 289 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 28 g
  • Sodík 851 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 6.8 mg
  • Draslík 287.3 mg
  • Vláknina 2952.5 mg
  • Vitamín A 2952.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 20.8 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cukety nakrájíme na šikmé plátky 1 cm silné. Na pánvi rozpálíme olej a cuketové plátky opékáme 1 minutu z každé strany, při otočení posypeme rozmarýnem. Osolíme, opepříme, pokapeme balsamico octem, přidáme rozpůlená cherry rajčata a opékáme na mírném ohni, dokud zelenina nezačne měknout. Potom odstavíme.

  • 2

    Vmícháme nasekanou bazalku, trochu nastrouhaného parmezánu a podáváme.

Komentáře k receptu