Mrkvovořepný salát s pomerančem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 15 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 500 g Mrkev kořen
  • 3 g Sůl
  • 2 g Pepř černý mletý
  • 250 g Červená řepa sterilovaná
  • 10 ml Hořčice
  • 30 ml Olej olivový
  • 10 ml Ocet vinný
  • 3 ks Pomeranče
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 189 kcal
  • Sacharidy 30 g
  • Tuky 236 g
  • Sodík 365 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 23 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 302.8 mg
  • Vláknina 14727.2 mg
  • Vitamín A 14727.2 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 66.5 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Čerstvou křehkou mrkev nastrouháme a zakapeme citronovou šťávou. Přidáme sterilovanou červenou řepu a oloupané, na kousky nakrájené pomeranče.

  • 2

    Nakonec vmícháme nasekanou petrželku a zakapeme zálivkou z oleje, soli, pepře, vinného octa a hořčice.

Komentáře k receptu