Rychlý jablečník

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 20

Suroviny

  • 10 ks Hřebíček
  • 5 kg Jablka
  • 1 kg Cukr krystal
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 324 kcal
  • Sacharidy 85 g
  • Tuky 0 g
  • Sodík 4 mg
  • Bílkoviny 1 g
  • Uhlovodany 85 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 271.3 mg
  • Vláknina 9671 mg
  • Vitamín A 9671 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 11.7 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Zralá jablka omyjeme, odstraníme jádřince, neloupaná je nastrouháme. Přidáme cukr a tlučený hřebíček, promícháme, přemístíme do kameninové nádoby, necháme odležet do druhého dne.

  • 2

    Poté vaříme tak dlouho, až hmota zesklovatí. Jablečník rozdělíme do kameninových misek, převážeme pergamenem a uchováme na chladném místě.

Komentáře k receptu