Kořeněný kečup z čerstvých rajčat

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Cukr krupice
  • 1 kávová lžička Hořčičné semínko
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Nové koření celé
  • 1 ks Zázvor celý
  • 2 ks Hřebíček
  • 1 špetka Paprika mletá sladká
  • 1 špetka Pepř bílý
  • 1 dl Ocet kvasný lihový
  • 1 kg Rajčata
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 32 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 0 g
  • Sodík 83 mg
  • Bílkoviny 1 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 263.2 mg
  • Vláknina 3030.6 mg
  • Vitamín A 3030.6 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 13.7 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Dobře zralá rajčata očistíme, omyjeme a pokrájíme. Vložíme do kastrolu a povaříme. Poté prolisujeme a protlak přelijeme do čistého hrnce.

  • 2

    Do lněného sáčku vložíme cibuli a ostatní koření, převážeme, přidáme k protlaku a vaříme do zhoustnutí. Přisypeme sůl, červenou papriku, pepř, cukr, přilijeme ocet a znovu krátce povaříme. Sáček s kořením vyjmeme a protlak rozdělíme do sklenic, propláchnutých vroucí vodou. Ihned převážeme celofánem, necháme vychladnout a uložíme v temné a studené místnosti.

Komentáře k receptu