Zeleninová směs naložená v soli

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 15

Suroviny

  • 250 g Celer bulvový
  • 250 g Cibule
  • 250 g Květák
  • 250 g Mrkev kořen
  • 250 g Pórek
  • 30 g Sůl
  • 250 g Zelí hlávkové bílé
  • 250 g Paprika červená
  • 250 g Petržel kořen
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 46 kcal
  • Sacharidy 9 g
  • Tuky 39 g
  • Sodík 810 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 303.5 mg
  • Vláknina 6003.3 mg
  • Vitamín A 6003.3 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 61.3 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Všechny druhy zeleniny očistíme, důkladně omyjeme a nastrouháme na nudličky. Posypeme solí a dobře promícháme.

  • 2

    Rozdělíme a namačkáme do sklenic a povrch posypeme malou vrstvou soli. Sklenice převážeme dvojitým celofánem a uchováme na temném a studeném místě.

Komentáře k receptu