Kořeněné bramborové karbanátky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 30 g Máslo čerstvé
  • 600 g Brambory
  • 70 ml Olej rostlinný
  • 1 kávová lžička Garam masala
  • 0.25 kávová lžička Sůl
  • 0.25 kávová lžička Chilli koření mleté
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 1.2 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Koriandr čerstvý
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 308 kcal
  • Sacharidy 21 g
  • Tuky 24 g
  • Sodík 174 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 21 g
  • Cholesterol 9 mg
  • Draslík 667 mg
  • Vláknina 8419.4 mg
  • Vitamín A 8419.4 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 20 mg
  • Vitamín E 1.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 13.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brambory oloupeme, nakrájíme nadrobno a uvaříme v osolené vodě. Cibuli nastrouháme, vymačkáme z ní šťávu a dáme do mísy spolu s chilli, garam masalou, posekaným koriandrem, citronovou šťávou a solí.

  • 2

    Ke směsi přidáme uvařené brambory, které jsme slili a nechali chvíli zchladnout. Směs promícháme, ze vzniklé hmoty utvoříme karbanátky a smažíme z obou stran dozlatova.

Komentáře k receptu