Jáhelník s jablky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 343 kcal
 - Sacharidy 75 g
 - Tuky 3 g
 - Sodík 35 mg
 - Bílkoviny 8 g
 - Uhlovodany 75 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 343.5 mg
 - Vláknina 22023.5 mg
 - Vitamín A 22023.5 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 7.2 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
jáhly několikrát spaříme vařící vodou,aby se z nich odstranila hořkost!!! přidáme špetku soli a za občasného míchání na středním plameni uvaříme velmi hustou kaši. Hotovou kaši dosladíme podle chuti sirupem (cukrem). Kaši necháme vychladnout.
 - 
                                2
Předehřejeme troubu na 180°C.
 - 
                                3
Jablka oloupeme, nastrouháme( šťávu z jablek vymačkáme) a smícháme se skořicí a hrozinkami.
 - 
                                4
Do vymazané dortové formy - průměr 24 cm rozprostřeme po celém dně menší polovinu kaše. Na vrstvu kaše rozetřeme poloviční vrstvu jablečné směsi. Nakonec navrstvíme opět jahelnou kaši.
 - 
                                5
Dáme péct na cca 40 minut. Ke konci pečení na chvíli zapneme gril, povrch jáhelníku krásně zezlátne.