Paris brest
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 297 kcal
 - Sacharidy 23 g
 - Tuky 19 g
 - Sodík 41 mg
 - Bílkoviny 9 g
 - Uhlovodany 3 g
 - Cholesterol 137.7 mg
 - Draslík 38.9 mg
 - Vláknina 420 mg
 - Vitamín A 420 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 14.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Vejce ohřejeme na pokojovou teplotu.
 - 
                                2
Máslo a mléko dáme do rendlíku a necháme rozpustit.
 - 
                                3
Do horkého mléka přidáme mouku, sůl a cukr a stále vaříme. Vařečkou odpalujeme těsto ode dna. Až se těsto přestane lepit, odstavíme ho z plotny.
 - 
                                4
Necháme trochu zchládnout a poté postupně – jedno po druhém zapracujeme vejce.
 - 
                                5
Těsto dáme do cukrářského sáčku. Na plechu vyloženém pečícím papírem tvoříme kolečka o průměru 4 cm. Posypeme je lžící moučkového cukru
 - 
                                6
7 minut pečeme na 220 °C (těsto by se mělo krásně nafouknout – teď nesmíme otvírat troubu). Poté pečeme dozlatova na teplotu 180 °C. Necháme vychládnout v pootevřené troubě.
 - 
                                7
Zbylé mléko ohřejeme.
 - 
                                8
Žloutky vyšleháme s cukrem krystal, poté přidáme zrníčka z vanilkového lusku a škrob. Do této směsi opatrně a za stálého míchání vlijeme horké mléko. Poté přidáme nugát a vaříme do zhoustnutí.
 - 
                                9
Bochánky rozpůlíme a naplníme krémem. Podáváme posypané moučkovým cukrem.