Zelenina s balsamikem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Cuketa
  • 150 g Mrkev kořen
  • 150 g Pórek
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Cukr krupice
  • 2 l Voda pitná
  • 3 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 5 polévková lžíce Balsamico ocet
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 103 kcal
  • Sacharidy 12 g
  • Tuky 5 g
  • Sodík 420 mg
  • Bílkoviny 1 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 182.7 mg
  • Vláknina 4441.5 mg
  • Vitamín A 4441.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 13.1 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Zeleninu očistíme a omyjeme. Mrkev nakrájíme na nudličky, cukety na plátky a pórek na silnější kolečka.

  • 2

    V hrnci přivedeme k varu vodu s octem, cukrem a solí. Přidáme připravenou mrkev a povaříme několik minut. Potom přidáme cukety s pórkem a vše povaříme na skus.

  • 3

    Vařenou zeleninu necháme ve vývaru vychladnout.

  • 4

    Vychladlou zeleninu vyjmeme, upravíme na talíře, pokapeme olivovým olejem a posypeme nasekanou petrželkou.

Komentáře k receptu