Brokolicový nákyp s parmezánem

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Brokolice
  • 40 g Máslo čerstvé
  • 20 g Máslo čerstvé
  • 100 g Sýr Parmezán
  • 400 ml Mléko plnotučné
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 polévková lžíce Strouhanka
  • 3 polévková lžíce Mouka polohrubá
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 413 kcal
  • Sacharidy 18 g
  • Tuky 29 g
  • Sodík 613 mg
  • Bílkoviny 23 g
  • Uhlovodany 13 g
  • Cholesterol 290.3 mg
  • Draslík 502.9 mg
  • Vláknina 6874 mg
  • Vitamín A 6874 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 111.5 mg
  • Vitamín E 1.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 638.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V kastrůlku zpěníme máslo, přisypeme mouku, krátce zamícháme a přilijeme vroucí mléko. Mícháme do zhoustnutí. Osolíme, opepříme a necháme vychladnout.

  • 2

    Očištěnou brokolici nakrájíme na malé kousky. Žloutky rozmícháme s trochou soli a vmícháme do vychladlé směsi. Přidáme brokolici, nastrouhaný sýr a pevný sníh ušlehaný z bílků.

  • 3

    Směs vložíme do vhodné nádoby vymazané máslem a vysypané strouhankou. Přiklopíme a vaříme v mikrovlnné troubě při plném výkonu 20 minut.

  • 4

    Hotový nákyp necháme ještě 10 minut odpočinout, potom podáváme.

Komentáře k receptu