Pikantní jižanský Yam salát s houbami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Brokolice
  • 90 g Hlíva ústřičná
  • 90 g Fazolové lusky zelené
  • 90 g Sójové výhonky
  • 90 g Zelí čínské
  • 500 ml Voda pitná
  • 1 kávová lžička Cukr třtinový
  • 1 kávová lžička Kurkuma
  • 1 kávová lžička Kari pasta
  • 1 kávová lžička Tamarindová pasta
  • 0.5 ks Citrony
  • 4 polévková lžíce Omáčka sójová
  • 1 polévková lžíce Sezam - semena
  • 1 polévková lžíce Voda pitná
  • 4 polévková lžíce Kokosová smetana
  • 4 polévková lžíce Kokosové mléko
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 172 kcal
  • Sacharidy 15 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 23 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 13 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 328.6 mg
  • Vláknina 5655.8 mg
  • Vitamín A 5655.8 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 44.3 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Zelí nakrouháme na nudličky, brokolici rozdělíme na růžičky. Poté zelí, sójové klíčky, fazolové lusky a brokolici uvaříme v páře nebo spaříme vroucí vodou. Scedíme, necháme okapat a vložíme do mísy.

  • 2

    Na dresink vlijeme kokosovou smetanu do woku a zvolna cca 2-3 minuty zahříváme, až se začne srážet. Přidáme kari pastu a na mírném ohni prohříváme cca 1/2 minuty, aby se uvolnilo aroma. Poté zesílíme plamen na maximum, vložíme na plátky pokrájené houby a 2-3 minuty povaříme. Přilijeme kokosové mléko, vmícháme mletou kurkumu, tamarindovou pastu rozmíchanou s trochou horké vody, štávu vymačkanou z citronu, sójovou omáčku a cukr.

  • 3

    Připravenou zeleninu přelijeme zálivkou, důkladně promícháme, posypeme praženými sezamovými semínky a ihned podáváme.

Komentáře k receptu