Vepřové řízky s paprikami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Vepřová kýta
  • 400 g Paprikové lusky čerstvé
  • 20 g Máslo čerstvé
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Olej stolní
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 2 polévková lžíce Protlak rajčatový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 436 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 30 g
  • Sodík 278 mg
  • Bílkoviny 30 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 108.3 mg
  • Draslík 715.5 mg
  • Vláknina 176.3 mg
  • Vitamín A 176.3 mg
  • Vitamín B6 1.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 94.4 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěné papriky nakrájíme na nudličky.

  • 2

    Omytou kýtu nakrájíme na řízky, naklepeme je, poprášíme moukou a okraje nařízneme. Maso prudce opečeme po obou stranách na oleji, vyjmeme a osolíme.

  • 3

    Do oleje od opékání přidáme máslo, připravené papriky, rajčatový protlak, utřený česnek, sůl a pepř. Vše krátce podusíme.

  • 4

    Paprikovou směs upravíme na talíře a navrch položíme řízky.

Komentáře k receptu