Papriky dušené se salámem a houbami
Suroviny
- 600 g Paprikové lusky čerstvé
- 400 g Houby čerstvé
- 200 g Salám jemný
- 30 g Sádlo škvařené
- 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 ks Cibule
- 1 dl Smetana 12% (konzumní)
- 0.5 šálek Voda pitná
- 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 346 kcal
- Sacharidy 22 g
- Tuky 25 g
- Sodík 678 mg
- Bílkoviny 12 g
- Uhlovodany 21 g
- Cholesterol 57.3 mg
- Draslík 890.5 mg
- Vláknina 7068.5 mg
- Vitamín A 7068.5 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 151.2 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 31.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na sádle zpěníme jemně nakrájenou cibuli, přidáme papriku a necháme ji zpěnit. Dále přidáme očištěné, na nudličky nakrájené papriky a na plátky nakrájené houby. Vše zlehka osmahneme. Směs dusíme pod pokličkou, při dušení přilijeme trochu vody.
-
2
Po chvíli vmícháme smetanu rozkvedlanou s moukou, sůl a dodusíme.
-
3
Nakonec do pokrmu přidáme salám nakrájený na kostičky a ještě krátce podusíme.