Kapr se šunkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Anglická slanina
  • 600 g Kapr obecný
  • 200 g Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný
  • 100 g Olej stolní
  • 150 g Šunka dušená
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 2 ks Cibule
  • 1 ks Citrony
  • 3 ks Rajčata
  • 2 ks Paprikové lusky čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 604 kcal
  • Sacharidy 18 g
  • Tuky 43 g
  • Sodík 503 mg
  • Bílkoviny 38 g
  • Uhlovodany 17 g
  • Cholesterol 140.3 mg
  • Draslík 900.6 mg
  • Vláknina 8883.5 mg
  • Vitamín A 8883.5 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 70.5 mg
  • Vitamín E 1.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté porce kapra osolíme a posypeme mletou paprikou. Každou porci uprostřed nařízneme a do řezu vložíme půlkolečko citronu a plátek slaniny. Navrch každé porce připíchneme párátkem plátek šunky.

  • 2

    Maso vložíme do olejem vymaštěné zapékací mísy a opečeme po obou stranách na cibuli. Přidáme omytá, na poloviny rozkrojená rajčata, hrášek a nakrájené papriky. Pokrm zapékáme v troubě a během pečení poléváme porce vypečenou šťávou.

Komentáře k receptu