Zapečené vepřové medajlonky s rajčaty

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 85 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
  • 100 g Anglická slanina
  • 600 g Vepřové maso libové
  • 250 g Nudle široké
  • 250 ml Smetana sójová
  • 100 ml Vývar zeleninový
  • 0.5 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř cayenský
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Bylinky čerstvé - svazek
  • 2 polévková lžíce Strouhanka
  • 1 polévková lžíce Kečup
  • 0.13 polévková lžíce Olej olivový
  • 4 polévková lžíce Protlak rajčatový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 794 kcal
  • Sacharidy 66 g
  • Tuky 40 g
  • Sodík 546 mg
  • Bílkoviny 39 g
  • Uhlovodany 59 g
  • Cholesterol 124 mg
  • Draslík 303.5 mg
  • Vláknina 2661.4 mg
  • Vitamín A 2661.4 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 8.2 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3796.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Každý plátek vepřového medailonku zabalíme do plátku slaniny, položíme vedle sebe do vymazané zapékací formy.

  • 2

    Česnek nasekáme na jemno, smetanu a vývar zahřejeme v hrnci, přidáme protlak a kečup. Přidáme krájená rajčata, bylinky a česnek, omáčku krátce povaříme, odstavíme z plotny, dochutíme solí a kořením.

  • 3

    Rajčatovou omáčku nalijeme rovnoměrně na maso, strouhanku smícháme s olejem, nasypeme také na maso.

  • 4

    Zapékáme v předehřáté troubě na 200°C asi 50 - 60 minut, do měkka. Krátce před dopečením uvaříme nudle ve 3 l vroucí, osolené vody. Slijeme, necháme okapat a podáváme k masu.

Komentáře k receptu