Vepřové maso s rajčaty a rýží

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 100 g Cibule
  • 700 g Vepřová plec
  • 100 g Rajčata
  • 150 g Rýže předvařená (parboiled)
  • 100 g Sýr Eidam cihla 40%
  • 30 ml Olej rostlinný
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Hřebíček
  • 4 ks Nové koření celé
  • 1 ks Bobkový list
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 2 špetka Saturejka
  • 2 špetka Kmín drcený
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 600 kcal
  • Sacharidy 28 g
  • Tuky 39 g
  • Sodík 417 mg
  • Bílkoviny 32 g
  • Uhlovodany 28 g
  • Cholesterol 113.4 mg
  • Draslík 555.7 mg
  • Vláknina 3002 mg
  • Vitamín A 3002 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.9 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso nakrájíme na větší kousky, cibuli pokrájíme nadrobno, česnek prolisujeme.

  • 2

    V hrnci rozpálíme olej, přisypeme cibulku, usmažíme dozlatova a přidáme maso, osolíme, opepříme a zakryjeme poklicí. Necháme dusit ve vlastní šťávě asi 10 minut. Podlijeme vodou, okořeníme saturejkou, kmínem, hřebíčkem, novým kořením a bobkovým listem. Dusíme asi 30 minut. Rajčata spaříme, oloupeme a trochu pokrájíme. Přidáme k masu a dusíme 5 minut. Nyní přisypeme předvařenou rýži, přidáme česnek, promícháme a dusíme, dokud není rýže uvařená. Jednotlivé porce můžeme posypat strouhaným sýrem.

Komentáře k receptu